Het Paardenbos 

 

    

 

 

Horse Boy Method

 

De Horse Boy Method is ontstaan door de liefde van een vader voor zijn zoon, en is met name voor autistische kinderen bedoeld, maar is zeer zeker ook toepasbaar voor alle anderen.

De vader, Rupert Isaacson, die al zijn leven lang met paarden werkt, ontdekte de ongelooflijke band die zijn autistische zoon Rowan heeft met paarden. Elke keer als hij Rowan op de rug van een paard tilde, hield zijn gillen en zelf-stimulerende gedrag op en werd hij rustig. Hij begon voor het eerst te spreken op de rug van een paard.

Hierop nam Rupert zijn vrouw en Rowan mee op een ongelooflijke reis te paard door MongoliŽ, van sjamaan naar sjamaan, op weg naar genezing. Niet van autisme, maar van de driftbuien, het verwerken van prikkels en zijn onzindelijkheid.

Rupert ontwikkelde hierna een methode waarbij kinderen op allerlei manieren, individueel passend, in contact kunnen worden gebracht met het paard, waardoor zij in veruit de meeste gevallen een helende werking kunnen ervaren.

Zie verder de pagina over Paarden en autisme

    

 

Petra heeft deze training gevolgd in Engeland, aansluitend op haar eigen ervaring met paarden en kinderen, waardoor zij dit nu als eerste in Nederland kan aanbieden.

 

 

 

Een sessie

De tijd die er voor nodig is hangt volledig af van het kind.

Het is goed als de ouder of verzorger erbij blijft, Ook een oudere broer of zus is vaak zinvol. Voor vertrouwen, ondersteuning en aanvulling, en om het proces mee te maken en mee te groeien. 

Als het kind spraakzamer en zelfstandiger is hoeft dat niet altijd.

 

Soms is contact met het paard al heel wat, en kan het paard bv. beschilderd worden met modder.

In andere gevallen kan er zelfs tijdens het rijden gewerkt worden aan leerdoelen, zoals rekenen, taal of topografie, aangezien ritme, contact en beweging van het paard het leren sterk bevorderen.

Onder de 7 jaar ongeveer kan het kind meerijden voorop het paard, om zo lekker vertrouwd te worden met het ritme en de beweging.

Grotere kinderen kan ik leiden, of met lange lijnen erachter lopen, zodat het niet rechtstreeks benaderd wordt maar van achter af wordt toegesproken. Er is ook dan geen oogcontact en dat kan als prettig en veilig ervaren worden.

Kunstjes doen (vrijheidsdressuur) kan ook sterk de openheid, aanwezigheid en (zelf)vertrouwen bevorderen. 

 

 De kosten zijn 20 euro per half uur, met een minimum van 60,- en een maximum van 120,-en kunnen vergoed worden uit een PGB als uw kind dit heeft, anders uit eigen portemonnee. Bedrag is dan bespreekbaar.

 

 

 

PGB

Een PGB (Persoons Gebonden Budget) kan voor kinderen aangevraagd worden bij Buro Jeugdzorg: www.bjznh.nl en voor volwassenen bij www.ciz.nl

Voor info over PGB kijk op www.persaldo.nl

 

Link Horse Boy Method

Hiervan heeft Petra de Horse Boy Method geleerd: www.horseboymethod.com

en hier is een trailer van de film The Horse Boy: 

http://www.youtube.com/watch?v=cYkT_GndKtE

 

 

    Voor balans, zelfvertrouwen 

en levenslust! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horse Boy Method

 

Bewust Paardrijden

 

 Begeleiding met

Natuurlijk Paardrijden

 

Paarden en autisme

 

Over de paarden

 

Over Petra