Het Paardenbos 

 

    

 

 

 

Over Petra

 

Petra is een puur natuur paardenvrouw van 1975.

Vanaf haar 10e rijdt ze paard. Later (vanaf 1996) deed ze verschillende cursussen in ‘Natuurlijk Communiceren met Paarden’ en Natural Horsemanship, en werkte ze gedurende 2 jaar als trainer en verzorger op ‘Stal de Belofte’, een holistische stal voor paarden met gezondheids- en gedragsproblemen.

Ze is moeder van een zoon (van 2000) met een stemmingsstoornis (dysthyme stoornis) en een pervasieve ontwikkelingsstoornis (PDD-nos), zodoende veel affiniteit met autisme.

 

 

 

 

Ze heeft allerlei ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen met een beperking bij scouting, zorgboerderij en paardrijden. Dit laatste zowel met kinderen met een autismevorm en/of adhd en ocdd, als met kinderen en volwassenen met en zonder verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

In 2010 studeerde ze af als Dru Yoga docente en haalde ze haar EHBO-diploma, en is Het Paardenbos (toen nog Dru Balanza) officieel gestart.

In 2011 gecertificeerd in de Horse Boy Method Training in Engeland (van het boek De Paardenjongen en de film The Horse Boy)

In 2012 haalde zij het Koetsiersbewijs voor enkelspan.

In 2013 gestart met de opleiding voor Hulpverlenen met Paarden bij Chiron Center.

 

 

 

 

 

 

 

Over Chiron

 

 

Chiron is Petra's zoon van 2000 en een lieve, rustige, behulpzame en bekwame jongen. Hij komt af en toe mee om te helpen of te spelen.

 

 

 

 

  Voor balans, zelfvertrouwen  

en levenslust!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horse Boy Method

 

Bewust Paardrijden

 

 Begeleiding met

Natuurlijk Paardrijden

 

Paarden en autisme

 

Over de paarden

 

Het Team